Bir önceki yazımızda Solidity nedir? Ne işe yarar? konusundaki araştırmalarımı sizinle paylaşmıştım. Sonrasında Solidity ile ilgili öğrendiklerimi bir seri halinde neden paylaşmayayım diye düşündüm. Artık Solidity dilindeki yazılarımı resmi dökümantasyonundaki sıralamayı takip ederek hazırlayacağım ve buradan sizlerle paylaşacağım. Okuyacağınız yazılarda orjinal dökümandan, diğer sayfalardan öğrendiklerimi kaynak belirterek sizlerle paylaştığımı bilmenizi isterim. Hadi başlayalım!
Ethereum blokzincirinde güvenliğin, hızlılığın ve akışın sağlanmasını sağlayan, bilgisayarların harcadığı enerjinin masraflarına karşılık madencilere teşvik verme amacıyla kullanıcılardan işlemler sonrası alınan Ethereum gas, gas price, gas limit kavramlarının ne olduğuna, ne amaçla kullanıldığına ve nasıl çalıştığına bakalım.
Dijitale taşınabilecek benzersiz, özgün sanat eserlerinin tokenize edilerek pazarlarda sunulmasına imkan veren NFT teknolojisi sanatçıların haklarını korurken aynı zamanda sanatçılara çeşitli imkanlar ve özgürlükler sunmaktadır. Peki NFT teknolojisi nedir? Ne türlerde eserler NFT pazarlarında sergilenebilir? 2021 yılında market değeri ne olacaktır?
Tek bir merkezden yönetilen uygulamaların aksine blockchain teknolojisi ve sonrasında akıllı kontratların hayatımıza girmesiyle DApps yani merkeziyetsiz uygulamalar ortaya çıkmaya başladı. Bu uygulamaları Web 3.0'ın tekrardan gündeme gelmesiyle son zamanlarda sıklıkla duyar olduk. Peki DApps nedir? Merkezi(centralized) uygulamalardan farkı nedir? Ne gibi avantaj ve dezavantajlara sahiptir? Bu sorulara cevap bulmak istiyorsanız başlayalım.
Loading...