Akıllı sözleşmeler durum değişkenleri, fonksiyonlar, fonksiyon düzenleyiciler, hatalar, liste ve yapı türleri, olaylar gibi tanımlamalar içermektedir. Ayrıca akıllı sözleşmeler farklı akıllı kontratlardan miras alabilmekte ve kullanılabilmektedir.
Önceki yazılarımızda Solidity dilinin ne olduğunu, temel blokzinciri yapılarını, örnek bazı kodları ve kavramları ayrıntılı olarak inceledik. Şimdi daha teknik olan kısmına başlayacağız. Bu serideki bundan sonraki yazılarımızda Solidity akıllı kontratlarının yapısı, tasarımı, değişkenleri, fonksiyonları gibi programlama konularını inceleyeceğiz. Başlayalım!
Bir önceki yazımızda Solidity nedir? Ne işe yarar? konusundaki araştırmalarımı sizinle paylaşmıştım. Sonrasında Solidity ile ilgili öğrendiklerimi bir seri halinde neden paylaşmayayım diye düşündüm. Artık Solidity dilindeki yazılarımı resmi dökümantasyonundaki sıralamayı takip ederek hazırlayacağım ve buradan sizlerle paylaşacağım. Okuyacağınız yazılarda orjinal dökümandan, diğer sayfalardan öğrendiklerimi kaynak belirterek sizlerle paylaştığımı bilmenizi isterim. Hadi başlayalım!
Loading...